עו"ד טרייבנד טלי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

רשלנות רפואית

 

טלי טרייבנד – משרד עורכי דין – רשלנות רפואית

 
 
תביעות רשלנות רפואית הן התביעות המורכבות ביותר בתחום הנזיקין, שהוכחתן דורשת אף חוות דעת רפואית שתעסוק בשאלת הרשלנות הרפואית שקרתה. כלומר, יש להיעזר ברופא מומחה שיסביר מה בתהליך היה רשלני (מלבד שאלת גובה הנכות).

רשלנות רפואית מהווה מקרים רבים שאינם נתפסים בעיננו ככאלה, לדוגמה: תינוק הסובל מפיגור שכלי שאובחן לאחר לידתו – לעתים, מצבו האמור נגרם כתוצאה מהליך לידה רשלני (וחוסר הספקת חמצן למוח) – דבר שלאו דווקא יהא ידוע להורים, שיחשבו שיד הגורל היא שאחראית לכך.

לפיכך, בכל מקרה בו נותר נזק ניכר כדאי לפנות לפגישת ייעוץ, שאינה כרוכה בתשלום.

השלב הראשון הוא הזמנת התיעוד הרפואי (על ידי עורך הדין), ולאחריו ייבדק התיק לפרטי פרטים. אם לאחר מכן אכן יהיה סבור עורך הדין שיש "קייס", יפנה לייעוץ של מומחה רפואי, ורק לאחר אישורו תתאפשר חוות דעת רפואית ותביעה.
 
 
 
תביעות רשלנות רפואית בחיפה - עו"ד טלי טרייבנד
 
 
 
 
 

דוגמאות:

 

רופאי משפחה

 
 
אלו מהווים תחנה חשובה ביותר בטיב הטיפול הרפואי, שכן הם שאמורים לכוון את החולה להיכן לפנות: למומחה המתאים, לחדר מיון וכיוצא בזה. לצורך כך, עליהם לעשות עבודה מיומנת, לאבחן כראוי ולבטח ולהעלות את האפשרויות המתאימות.

לדוגמה: אישה מגיעה לקופת החולים ומתלוננת על צרבות, כאבים ברום הבטן ובחזה. רופאת המשפחה סברה שמדובר בקלקול קיבה, ושלחה אותה לביתה (אף ללא חופש מחלה) וללא כל בדיקות. האישה חזרה לביתה לסוף השבוע, ובמהלכו חשה ברע ושכבה במיטתה.

ביום א' מצבה התדרדר, והיא פונתה לבית החולים, אולם מאוחר מדי. בהגיעה אובחן כי מספר ימים קודם לכן לקתה בהתקף לב שלא טופל. מספר שעות לאחר מכן נפטרה.
 
 
 
תביעות רשלנות רפואית בעיר חיפה - עו"ד טלי טרייבנד
 
 
 
 

רשלנות בזמן לידה

 
היה זה הריונם הראשון של גלית ואלדד. לאחר שגלית החלה לחוש בצירים, מיהרו בני הזוג לחדר המיון בבית החולים. לאחר שהמתינו בקבלה כחצי שעה, חוברה גלית למוניטור. אולם במשך כשעה איש לא סר למיטתה בכדי לוודא את תקינותו. כעבור כשעה ניגשה אליה האחות. עת הציצה במוניטור, חשכו עיניה והיא הזעיקה את הרופא התורן, שהורה להבהיל את גלית מידית לחדר הניתוח, לצורך ביצוע ניתוח קיסרי. הילוד נולד כחול, כמעט ללא רוח חיים. בוצעה בו החייאה, והוא אושפז בבית החולים זמן ממושך, עד לייצוב מצבו.

האיחור ההתפתחותי נצפה כעבור מספר חודשים בלבד, עת ההורים שמו לב כי בנם היקר אינו מתהפך כשאר הילדים. בדיקות בבתי החולים אימתו את חששם – בנם סובל מנזק מוחי.

הם משקיעים את מרב זמנם ומרצם בטיפול בילד, ומשפחתם לא תהא לעולם כפי שהייתה. חייהם השתנו לעד. לרגע איש לא הזכיר לגלית את אותה אחות מבוהלת, את אותו מוניטור. והיא, ודאי שאין לה "זמן להתעסק בזה".
 
 
 
במאמר קצר זה, ברצוני להבהיר מהם המקרים הרווחים בהם כדאי לפנות להתייעצות ראשונית עם עורך דין. זאת לאור העובדה כי נדירים המקרים בהם רופא יידע את הפציינט, שחלה טעות בטיפול בו. רבים מעדיפים לקבל מר גורלם וממאנים להתעסק בכאבם ו"לפתוח" את המקרה, ולכן לא פונים לייעוץ.

אף על פי שתביעה משפטית אינה יכולה להשיב את בריאות יקירם, היא יכולה לשפר את מצבם הכלכלי פלאים, באופן שיסייע למתן הטיפול האופטימלי, שלעתים רבות כרוך בעלויות רבות, ולהביא להקטנת הסבל ולשיפור איכות חייו, ככל הניתן.

לרוב, פגישת הייעוץ אינה כרוכה בתשלום. במקרים רבים, כבר בפגישה זו יוכל עורך הדין לומר האם יש טעם בהמשך בדיקת התיעוד הרפואי לעומקו.
 
 
 
תביעות רשלנות רפואית בחיפה - עו"ד טלי טרייבנד